Wie betaalt de kosten van Legitimus?

Als u slachtoffer bent geworden van een ongeval in Nederland en uw wederpartij heeft alle schuld, dan kost de inzet van Legitimus u niets. De Nederlandse wet maakt het mogelijk dat Legitimus haar kosten direct bij de aansprakelijke tegenpartij verhaald.

Vooraf spreekt u met Legitimus af dat u ermee instemt dat wij onze kosten direct bij de aansprakelijke wederpartij indienen. Dat leggen we vast in een overeenkomst. Zo weet u waar u aan toe bent en zijn er achteraf geen nare verrassingen voor u.

Is dat ook zo in het buitenland?

Helaas is het recht in veel landen niet zo medelevend met een slachtoffer als het om de kosten gaat. In veel landen betaalt de wederpartij de kosten voor het verhalen van de schade niet. Ook de kosten van Legitimus niet.

Legitimus vindt echter dat u altijd moet proberen uw recht op een schadevergoeding te verhalen. Het is immers al erg genoeg dat u een ongeval kreeg en een letselschade hebt opgelopen.

Bij een schade in het buitenland brengt Legitimus u dus veelal wel kosten in rekening. Duidelijkheid moet daarbij wel voorop staan. We maken vooraf een duidelijke afspraak over de wijze waarop we de kosten berekenen. Deze afspraak leggen we ook vast in een overeenkomst. Nare verrassingen achteraf zult u bij ons niet krijgen!

Meer weten over onze tarieven? Neem contact met ons op.