Letselschade na een skiongeval:

U had een heerlijke vakantie in de sneeuw. Prachtige piste, lekker zonnetje en fantastische sneeuw. Heerlijk ski weer dus. Maar op de laatste dag sloeg de pech toe. Een minder ervaren skiŽr komt met een flinke vaart achter u de berg af. Hij verliest de controle over de ski's. En botst vol tegen u aan. En daar lag u met een gebroken arm op de piste. Een vervelende letselschade.

Een ongeval krijgen is al vervelend, maar dan is het nu ook nog eens op de skipiste. Door de regels van het internationale privaatrecht, moet de schade dus ook uw letselschade veelal geregeld worden naar het land waar het ongeval heeft plaatsgevonden. Bijvoorbeeld naar Frans of Oostenrijks recht. En dat is flink wat anders dan dat we in Nederland gewend zijn.

Zo stuurt de aansprakelijke verzekeraar geen schaderegelaar bij u langs voor een gesprek over de gevolgen. Maar zult u mogelijk wel onderzocht moeten worden door een Franse of een Oostenrijkse arts.

En dan is er nog de manier waarop uw smartengeld in het buitenland wordt bepaald. Dat is niet te vergelijken met de Nederlandse wijze.

Maar raakt u niet in paniek. De internationale letselschadejurist van Legitimus heeft veel ervaring met het regelen van een letselschade na een skiongeval.
Kennis van internationaal recht.

Legitimus werkt internationaal. De FIS regels (dat zijn de gedragsregels die u moet volgen op de skipiste) kennen we door en door. Ook de verschillen in taal, cultuur en recht tussen landen zijn voor ons niet vreemd. Daarnaast zijn we goed op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving. In Europa is er de laatste jaren gewerkt aan regels die binnen de lidstaten gelijk zijn. Helaas geldt dat nog niet voor de schaderegeling.

Schaderegeling in het buitenland.

Ook het regelen van uw letselschade na een skiongeval is voor ons geen probleem. We kennen bijvoorbeeld de Oostenrijkse tabellen die worden gebruikt om uw letselschade te berekenen. Maar ook de Franse tabellen zijn voor ons geen verrassing. En wij hebben een netwerk van artsen die een deskundig onderzoek kunnen doen naar de gevolgen van het ongeval. Zo garanderen wij dat uw letselschade op de juiste manier wordt geregeld.

Door jarenlange ervaring in de internationale schaderegeling kan Legitimus u prima helpen bij het verhalen van uw letselschade na een skiongeval. Wij kennen de weg. Wij kennen de cultuur. Wij spreken de taal. Zo hoeft u niet op zoek naar een buitenlandse advocaat. En dat is voor u een zorg minder.

Legitimus is dé specialist voor het regelen van uw letselschade na een skiongeval.