Letselschade in het buitenland:

Het hotel op Tenerife was fantastisch. Voor een scherpe prijs kon u twee weken all-inclusive op vakantie. Tot u op de vierde dag uitgleed op een natte trap in het hotel. De schoonmaakster was even vergeten een waarschuwingsbordje weg te zettenÖ Uw vakantie viel in het water en u leed schade.

En wat te denken van ski-ongevallen? Ski-ongevallen vinden meestal in het buitenland plaats en dus is buitenlands recht van toepassing. En dan zijn er ook nog de regels van de Internationale Ski Federatie. De gedragsregels (ook wel FIS-regels genoemd) waaraan skiŽrs zich moeten houden. Overtreedt een skiŽr een gedragsregel en lijdt u daardoor schade, dan kunnen wij u juridisch bijstaan.

Kennis van internationaal recht.

Legitimus werkt internationaal. We kennen goed de verschillen in taal, cultuur en recht tussen landen. Daarnaast zijn we goed op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving. In Europa is er de laatste jaren gewerkt aan regels die binnen de lidstaten gelijk zijn. Helaas geldt dat nog niet voor de schaderegeling.

Wat betekent een ongeval buiten Nederland voor u? Naast de ellende die dat met zich meebrengt krijgt u meestal te maken met een andere taal en cultuur. Maar ook met een andere recht- en regelgeving. Een schade regelen en afhandelen kan daardoor ingewikkeld zijn.

Schaderegelingen in het buitenland.

Worden de kosten van de vervangende huurauto in BelgiŽ vergoed? Hoe wordt het smartengeld in Spanje berekend? Hoe lang is de verjaringstermijn in ItaliŽ? En worden alle kosten in Duitsland betaald? Zomaar wat vragen die wij voor u kunnen beantwoorden.

Door jarenlange ervaring in de internationale schaderegeling kan Legitimus u prima helpen als u een ongeval buiten Nederland overkomt. Wij kennen de weg. Wij kennen de cultuur. Wij spreken de taal. En wij hebben een groot netwerk van samenwerkende partners in het buitenland.

Legitimus uw belangenbehartiger voor letselschade in het buitenland!