Letselschade in Spanje:

U had een heerlijke vakantie aan de Spaanse costas, maar op de terugweg van het strand naar de camping sloeg de pech toe. Op een oversteekplaats lette een Spaanse automobilist even niet op. Gevolg een aanrijding met behoorlijke schade aan uw spullen. Maar vervelender nog ook letselschade.

Een ongeval krijgen is al vervelend, maar dan is het nu ook nog eens in Spanje. Door de regels van het internationale privaatrecht, moet de schade dus ook uw letselschade geregeld worden naar Spaans recht. En dat is flink wat anders dan dat we in Nederland gewend zijn.

Zo stuurt de aansprakelijke verzekeraar geen schaderegelaar bij u langs voor een gesprek over de gevolgen. Maar zult u mogelijk wel onderzocht moeten worden door een Spaanse arts.

En dan is er nog de manier waarop uw smartengeld in Spanje wordt bepaald. Dat is niet te vergelijken met de Nederlandse wijze. De zogenaamde Spaanse Baremo is een puzzel op zich.

Maar raakt u niet in paniek. De internationale letselschadejurist van Legitimus heeft veel ervaring met het regelen van letselschades in Spanje.
Kennis van internationaal recht.

Legitimus werkt internationaal. We kennen goed de verschillen in taal, cultuur en recht tussen landen. Daarnaast zijn we goed op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving. In Europa is er de laatste jaren gewerkt aan regels die binnen de lidstaten gelijk zijn. Helaas geldt dat nog niet voor de schaderegeling.

Schaderegeling in Spanje.

Ook het regelen van uw letselschade in Spanje is voor ons geen probleem. We kennen de verzekeraars. We kennen de Spaanse tabellen (Baremo) die worden gebruikt om uw letselschade te berekenen. En wij hebben een netwerk van Spaanse artsen die een deskundig onderzoek kunnen doen naar de gevolgen van het ongeval. Zo garanderen wij dat uw letselschade op de juiste manier wordt geregeld.

Door jarenlange ervaring in de internationale schaderegeling kan Legitimus u prima helpen als u een ongeval in Spanje overkomt. Wij kennen de weg. Wij kennen de cultuur. Wij spreken de taal. Zo hoeft u niet op zoek naar een Spaanse advocaat. En dat is voor u een zorg minder.

Legitimus is dé specialist voor het regelen van uw letselschade in Spanje.