Letselschade in Frankrijk:

U had een heerlijke vakantie in het zuiden van Frankrijk, maar op de weg naar huis sloeg de pech toe. Op een Franse péage in de buurt van Parijs lette een Franse automobilist even niet op. Gevolg een aanrijding met behoorlijke schade aan uw auto en caravan. Maar vervelender nog ook letselschade. Wat nu?

Een ongeval krijgen is al vervelend, maar dan is het nu ook nog eens in Frankrijk. Door de regels van het internationale privaatrecht, moet de schade dus ook uw letselschade geregeld worden naar Frans recht. En dat is flink wat anders dan dat we in Nederland gewend zijn.

Zo stuurt de aansprakelijke verzekeraar geen schaderegelaar bij u langs voor een gesprek over de gevolgen. Maar zult u mogelijk wel onderzocht moeten worden door een Franse arts.

En dan is er nog de manier waarop uw smartengeld in Frankrijk wordt bepaald. Dat is niet te vergelijken met de Nederlandse wijze.

Maar raakt u niet in paniek. De internationale letselschadejurist van Legitimus heeft veel ervaring met het regelen van letselschades in Frankrijk.
Kennis van internationaal recht.

Legitimus werkt internationaal. We kennen goed de verschillen in taal, cultuur en recht tussen landen. Daarnaast zijn we goed op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving. In Europa is er de laatste jaren gewerkt aan regels die binnen de lidstaten gelijk zijn. Helaas geldt dat nog niet voor de schaderegeling.

Schaderegeling in Frankrijk.

Ook het regelen van uw letselschade in Frankrijk is voor ons geen probleem. We kennen de verzekeraars. We kennen de Franse tabellen die worden gebruikt om uw letselschade te berekenen. En wij hebben een netwerk van Franse artsen die een deskundig onderzoek kunnen doen naar de gevolgen van het ongeval. Zo garanderen wij dat uw letselschade op de juiste manier wordt geregeld.

Door jarenlange ervaring in de internationale schaderegeling kan Legitimus u prima helpen als u een ongeval in Frankrijk is overkomen. Wij kennen de weg. Wij kennen de cultuur. Wij spreken de taal. Zo hoeft u niet op zoek naar een Franse advocaat. En dat is voor u een zorg minder.

Legitimus is dé specialist voor het regelen van uw letselschade in Frankrijk.