Letselschade in Duitsland.

U had een heerlijke vakantie in het zuiden van Duitsland of misschien was het in Oostenrijk of Italië, maar op de weg naar huis sloeg de pech toe. Op een Duitse snelweg in de buurt van Wiesbaden lette een Duitse automobilist even niet op. Gevolg een aanrijding met behoorlijke schade aan uw auto en caravan. Maar vervelender nog ook letselschade.

Een ongeval krijgen is al vervelend, maar dan is het nu ook nog eens in Duitsland. Door de regels van het internationale privaatrecht, moet de schade dus ook de letselschade geregeld worden naar Duitse recht. En dat is flink wat anders dan dat we in Nederland gewend zijn.

Zo stuurt de aansprakelijke verzekeraar In Duitsland geen schaderegelaar bij u langs voor een gesprek over de gevolgen. Maar moet u wel alle schade exact aantonen met nota’s en facturen.

En dan is er nog de manier waarop uw smartengeld in Duitsland wordt bepaald bij een letselschade. Het kan best zo zijn dat u daarvoor terug moet naar Duitsland voor een medisch onderzoek.

Maar raakt u niet in paniek. De internationale letselschadejurist van Legitimus heeft veel ervaring met het regelen van een letselschade in Duitsland.
Kennis van internationaal recht.

Legitimus werkt internationaal. We kennen goed de verschillen in taal, cultuur en recht tussen landen. Daarnaast zijn we goed op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving. In Europa is er de laatste jaren gewerkt aan regels die binnen de lidstaten gelijk zijn. Helaas geldt dat nog niet voor de schaderegeling.

Schaderegeling in Duitsland.

Ook het regelen van uw letselschade in Duitsland is voor ons geen probleem. We kennen de verzekeraars. We kennen de Duitse normen en maatstaven die worden gebruikt om uw letselschade te berekenen. En wij kennen de juiste Duitse artsen die een deskundig onderzoek kunnen doen naar de gevolgen van het letsel. Zo garanderen wij dat uw letselschade op de juiste manier wordt geregeld.

Door jarenlange ervaring in de internationale schaderegeling kan Legitimus u prima helpen als u een ongeval in Duitsland overkomt. Wij kennen de weg. Wij kennen de cultuur. Wij spreken de taal. Zo hoeft u niet op zoek naar een Duitsland advocaat. En dat is voor u een zorg minder.

Legitimus is dé specialist voor het regelen van uw letselschade in Duitsland.