Letselschade in België.

Het was heerlijk weer en de trainingsronde op de racefiets ging heerlijk. En omdat u wat meer uitdaging zocht dan rijden in het vlakke Nederland, was België een prima alternatief. Alleen jammer dat die Belgische automobilist u over het hoofd zag. Een aanrijding was het gevolg. En de val op het wegdek zorgde voor behoorlijk wat letselschade. Wat nu?

Een ongeval krijgen is al vervelend, maar dan is het nu ook nog eens in België. Door de regels van het internationale privaatrecht, moet de schade dus ook de letselschade geregeld worden naar Belgisch recht. En dat is flink wat anders dan dat we in Nederland gewend zijn.

Zo stuurt de aansprakelijke verzekeraar in BelgiŽ geen schaderegelaar bij u langs voor een gesprek over de gevolgen. Maar zult u weer wel onderzocht moeten worden door een Belgische arts, de raadsdokter zoals ze die noemen.

En dan is er nog de manier waarop uw smartengeld in België wordt bepaald. Dat is niet te vergelijken met de Nederlandse wijze. Een indicatieve tabel, tijdelijke persoonlijke ongeschiktheid, zaken die we in Nederland niet kennen.

Maar raakt u niet in paniek. De internationale letselschadejurist van Legitimus heeft veel ervaring met het regelen van een letselschade in België.
Kennis van internationaal recht.

Legitimus werkt internationaal. We kennen goed de verschillen in taal, cultuur en recht tussen landen. Daarnaast zijn we goed op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving. In Europa is er de laatste jaren gewerkt aan regels die binnen de lidstaten gelijk zijn. Helaas geldt dat nog niet voor de schaderegeling.

Schaderegeling in België.

Ook het regelen van uw letselschade in België is voor ons geen probleem. We kennen de verzekeraars. We kennen de indicatieve tabel die wordt gebruikt om uw letselschade te berekenen. En we hebben een netwerk van Belgische raadsdokters, die een deskundig onderzoek kunnen doen naar de gevolgen van het ongeval. Zo garanderen wij dat uw letselschade in BelgiŽ op de juiste manier wordt geregeld.

Door jarenlange ervaring in de internationale schaderegeling kan Legitimus u prima helpen als u een ongeval in België is overkomen. Wij kennen de weg. Wij kennen de cultuur. Wij spreken de taal. Zo hoeft u niet op zoek naar een Belgische advocaat. En dat is voor u een zorg minder.

Legitimus is dé specialist voor het regelen van uw letselschade in België.